Новини

Бебі-фітнес або вправи для мами і малюка

20.05.2019

Скажений ритм життя після народження дитини застає жінок зненацька: як виділити час на себе? Лікарі радять модний бебі-фітнес - вправи, де замість гантелей буде ваша дитина. Тренування можна виконувати в домашніх умовах, виконуючи вправи в перервах між домашніми справами. Приступимо?

Розминка. Ходьба на місці
Перед тренуванням зробіть кругову розминку - нахили головою, кругові рухи руками, колінами, нахили вперед-назад і вправо-вліво, розминка кистей рук і голеностопа. Візьміть дитину на руки, повернувши спинкою до себе. Одна рука тримає малюка під пахвами, інша - між ніг. Встаньте перед дзеркалом - так дитина буде бачити своє відображення і буде посміхатися йому, а ви зможете правильно виконувати вправи. Почніть марширувати на місці, потім робіть кроки вперед-назад, можете злегка присідати, коли рухаєтеся вперед. Як тільки відчуваєте, що стало жарко і почастішав пульс, починайте виконувати вправи.

Спина, трицепси і біцепси

Жим лежачи
Лягти на спину. Немовля підняти перед собою на руках і піднімати його вгору як штангу. Вдих - вниз, видих - вгору. Малюка можна цілувати в ніс, опускаючи його, щоб було веселіше.

Жим стоячи
Все те ж саме, але виконується стоячи: дитину тримати перед собою на витягнутих руках і поперемінно піднімати вгору над головою і опускати до рівня грудей.

Віджимання
Немовля покласти на підлогу, прийняти позу для віджимань, і вперед. Треба не халтурити: опускатися якомога нижче, і кожен раз цілувати дитину в ніс. Якщо дитина вже в змозі триматися сам, його можна для збільшення ваги посадити до себе на спину.

Якщо віджиматися занадто легко, можна ускладнити вправу, додавши навантаження на ноги, з кожним віджиманням піднімати по черзі ліву і праву ногу. Якщо навпаки важко, ноги можна зігнути в колінах.

Прес
Випрямлення обох ніг в положенні лежачи
Лягти на спину так, щоб лопатки були відірвані від підлоги. Притягнути до себе зігнуті в колінах ноги і покласти на них дитини животиком вниз. На вдиху витягнути ноги вперед, притримуючи її за руки, а на видиху притягнути назад до грудей. Живіт весь час тримати напруженим, лопатки на підлогу не класти, шию напружувати.

Опускання однієї або обох ніг
Лягти на спину, немовляти посадити на живіт. М'язи преса тримати весь час напруженими. По черзі піднімати праву і ліву ноги. Потім для ускладнення вправи піднімати на видих обидві ноги відразу, утримуючи їх в повітрі на кілька секунд.
Сідниці
Місток
Початкове положення: лягти на спину, зігнути ноги в колінах, поставити їх на ширині плечей. Немовля посадити на живіт для додаткового навантаження на живіт (прес не розслабляти) і на видиху піднімати сідниці якомога вище і напружуючи їх якомога сильніше. Дитинка буде радіти!
Місток на одній нозі
Все те ж саме, що і в попередній вправі, але одну ногу потрібно покласти на коліно іншої. Таким чином збільшиться навантаження ще й на ноги.

Вісімка
Початкове положення знову те саме, що і в попередніх двох вправах, немовля на животі, прес напружений. Тепер підняти сідниці і "намалювати" ними кілька разів вісімку в повітрі. Спочатку в один, потім в інший бік.